Cytuj:
jak się okazało problem z połączeniem to nie przypadek, to znaczy że osoba doświadczająca tak strasznie przykrego incydentu trafiła na listę tzw. nieproszonych gości ShowUp.tv. Powody mogą być różne, pewne jest jedno, nigdy nie zostaniecie o nich poinformowani przez ShowUp.tv, bo łatwiej jest zablokować kogoś niż wysilić trochę pusty łeb i napisać to zainteresowanym.
Trochę wniosek z dupy.
Po pierwsze: Mam dwa kompy i dwa konta. Na jednym z nich nie działa ani jedno ani drugie konto. Na drugim kompie działają oba.
Po drugie: Zmieniałem adres ip/mac na kompie. Ba, nawet router obczajałem pod kątem QoS, firewalla i zmieniałem mu konfiguracje tcp/ip. i na jednym z nich nadal nie działa.
Po trzecie: nie robiłem kompletnie niczego złego. nawet się za bardzo nie odzywam.
Więc drogi Terminatorze, proszę mi wytłumaczyć jak to się mogło stać, że ktoś z ShowUp.tv mi założył blokadę, nie zakładając jej ani na adres ip, ani na mac, ani na żadne z kont?

Magia kurwa, magia, spisek, brzozy i agenci.
A co do producenta to on też nie ma nic na rzeczy. Wydaje mi się, że to jakiś syf z Windows 7/8, bo rzadko kiedy słyszałem o XP. To może być jakaś "aktualizacja" Shockwave/flash, bo ponoć wystarczy je odinstalować i wyciąć po nich wszystkie wpisy z rejestru systemowego. Mi nie pomogło. Nawet próbowałem wirtualizować system na tym "zainfekowanym" kompie i z poziomu maszyny wirtualnej problem nadal się pojawiał... Skanowałem też komputer OTL'em, wyciągałem logi nad, którymi siedziałem razem z innymi specjalistami i nic nie znaleźliśmy. Problem wydaje mi się ciekawy nie pod kątem "kiedy znowu zwalę gruchę", tylko z kompletnego braku logiki w jego występowaniu. Różnym ludziom różnie się on objawia i wydaje się, że nie ma złotego środku. Myślę, ze to ShowUp.tv mógł coś skopać, przez co ich strona nie jest kompatybilna.. - tylko z czym? Wszystkie przeglądarki sprawdzone, nawet na HyperV, sterowników masa poszła, Shock/flash aktualizowane i wycinane z rejestru.
Ktoś mógłby o tym prace inżynierską napisać...
Macie jeszcze jakieś aluzje?